martes, 20 de octubre de 2009

Escola 2.0

L'actitud web 2.0 està basada en les idees de compartir i crear.
Per una banda, compartir amb els altres el que tu fas em pareix molt important i sobretot a l'àmbit educatiu, ja que d'aquesta manera s'eliminen rivalitats, és enriquidor veure com el que tu el·labores té utilitat per a altres persones i que si tu busques sempre hi haurà algú dispost a regalar-te el seu treball. Perquè si podem viure una vida de regals, preferim una plena d'avarícia?

D'altra banda, crear, és una idea revolucionària al món de la informació. Actualment conviuen dos models informatius: el tradicional, com la televisió, la premsa, la ràdio. Aquestos ens donen una única visió dels fets ordenada i manipulada d'una forma vertical.
Mentre el model actual d'internet ens ofereix una ampla varietat de llocs o espais web per crear, o expressar la nostra opinió, ens dóna l'oportunitat de comunicar noves visions amb les quals contrastar la informació única dels mitjans tradicionals.

Una escola 2.0 seria un lloc on aquestos principis de multidireccionalitat i solidaritat s'aplicaren a tots els àmbits. Però aquestos no es limitarien a la vida “real” sinó que serien traslladats al món cibernètic, utilitzant una eina que ens permet i fomenta les actituds comentades anteriorment, com és internet.
Així una escola 2.0 estaria basada en l'ús de la web "viva i dinàmica" com a recurs educatiu mitjançant el qual els alumnes poden construir la seva propia educació i compartir-la amb la resta del món.

2 comentarios:

  1. Jo crec que alguns cursos a distancia es poden fer, i eixirien, pero es mes unidireccional el internet que una clase normal, aixique crec que per apdprendre sempre ho faran millor les persones(sempre que estiguen ben preparades).
    M'alegre de que hages fet un blog tan xulo, esperque que escrigues molt sovint, bonica!Un b7!

    ResponderEliminar
  2. l'educació 2.0 no són cursos a distància. Es basa en la utilització de la web i de la internet com a material didàctic per als nous alumnes de la era digital. Es a dir, va més enllà de la simple utilització de les TIC.

    Gràcies miquel, però açò és el que me manen a classe ejjeje besets

    ResponderEliminar