miércoles, 28 de octubre de 2009

Alumnes de l'era digital, demanen educació de l'era digital



Vivim en la societat del canvi constant i respecte a les TIC estem actualment en una revolució que avança a passes de gegant. El problema principal que tenim amb l'aplicació de les TIC a l'àmbit educatiu és la diferència generacional entre professorat i alumnat. Els mestres d'avuí són individus del text escrit mentre que els alumnes que omplen les aules ara mateix són alumnes de la imatge de la comunicació audiovisual. Per això, fa falta un gran esforç per part del professorat per adequar-se a noves metodologies que satisfacen les demandes del nou tipus d'alumnes, perquè les carències que presenta en aquest aspecte el sistema educatiu les supleix la propia experiència dels alumnes amb les TIC el que pot ser perjudicial, sense una guia, ja que així mai veuran les noves tecnologies com a font d'informació, com a eina de treball només aprenen la part d'oci i no associen les TIC amb l'educació i aixó ho hauriem d'erradicar els mestres amb la nostra feina.


Per altra part, un dels problemes de les noves tecnologies és la dificultat d'accés segons el nivell econòmic de les families, és a dir, motls cops les noves tecnolgies lluny d'apropar les classes socials el que fan, és, crear major distància entre aquestes. Així si és necessària una educació pública i gratuita on estiguen les TIC integrades necessitem també material digital per a tothom.

Finalment, com he dit al debat, crec que l'educació no hga d'estar centrada només a internet, noves tecnologies etc. L'educació va molt més enllà. Tot i que l'avanç i integració de les TIC és inevitable, també s'hauria de fomentar entre l'alumant uns valors de relacio social diferents als que ens ofereix internet, perquè per més avançades que estiguen les TIC és molt complicat i prácticament impossible mantindre vincles afectius només a través de les TIC, no és comparable la relació social sortida d'una interacció "real" i física que des de les TIC.

No hay comentarios:

Publicar un comentario